Varna24.bg. Ето какво сподели след заседанието съдия Боян Магдалинчев, представляващ ВСС:В

...
Varna24.bg. Ето какво сподели след заседанието съдия Боян Магдалинчев, представляващ ВСС:В
Коментари Харесай

Решиха къде ще строят новата съдебна палата на Варна

Varna24.bg . 

Ето какво показа след съвещанието арбитър Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет:

" В тази посока се обединихме всички, локалните органи на правосъдната власт, държавната власт в лицето на регионалният шеф, кметът, ръководителят на Общинския съвет и основният проектант на Варна. Нямаме разминаване към този момент във визията си какво ще става във Варна. Имаме единна позиция по изчистването на проблемите към този парцел. Има правни проблеми, по отношение на парцелът, който се намира в триъгълника сред бул. " Сливница " и бул. " Христо Смирненски " против пандиза.

Общата повърхност, която би могла да се обезпечи за строителство е към 10 декара след изчистването на част от терена, който е за свързването на бул. " Хр. Смирненски " с кръстовището на бул. " Сливница ".  Инвестицията няма ка да я изчислим на този стадий, откакто още няма ясна визия какво ще се прави. Трябва първо да почистим правните проблеми за терена. Има сключвани контракти от предходни локални органи на властта с наемател, в единия случай за 15 години, в другия за 20. Единият е изминал, другият в този момент в края на октомври изтича. Като решим правните проблеми започваме да мислим за план за правосъдна постройка.

Визията и би трябвало да е такава, че да основава чувството за тежест и престиж. Старият план се оказа към този момент неработещ, защото от изработването му до момента се е нараснала числеността на органите на правосъдната власт. По данни на сътрудниците Варна към този момент е доста по-голям град от времето преди 10 години, т.е. към 380 000 поданици, което значи, че потребностите на органите на правосъдната власт са изменени. Отделно се оказа, че отзивчиво нещата не стоят добре, няма метод от улици към правосъдната палата, няма опция да се обслужват жителите.

По новия план ще бъде очакван паркинг с 1000 места.  Време е да решим казуса, тъй като е неприемливо град като Варна да е с разпръснати правосъдни органи, които се обитават в общежития като виетнамските от едно време. Затова се надявам в границите на този мандат на Висш съдебен съвет да стартира реализацията и в случай че може да тръгне осъществяването в самото строителство. Обектът е огромен, залагат се параметри към 50 000 кв.м. разгъната повърхност. В една среща с премиера и финансовия министър бе подложен въпросът огромните обекти на правосъдната власт да получат финансиране от държавния бюджет, тъй че на това се надяваме. ", сподели Магдалинчев.

Вижте още във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР